de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

vineri, 9 aprilie 2010

Haiducii lui 7 biţi


Editie speciala: „36 de tineri au fost arestati pentru 29 de zile, fiind acuzati de fraude informatice”. Unora nici nu le-a dat mustata. Habar n-am: la puscarie ai voie cu lame de ras?

Cei mai multi sunt “de familie buna”. Cu bani, cu acces la educatie aleasa. Cu frizura, manichiura, pedichiura si alura de metrosexuali. Inteligenti peste medie, asorteaza dispretul din coltul gurii cu toalele de firma si gagicile de mall. Nu suporta cocalarii, nici macar atunci cand ii transforma in “sageti” slobozite spre birourile Western Union. Gainarii spatiului informatic se considera un fel de haiduci moderni, nicidecum infractori de drept comun. Proscrisii cyberspatiului pun bir pe prostia “fraierilor”, convinsi fiind ca iau de la bogati ca sa-i sfideze pe cei saraci, dar cinstiti.
Arestarile din ultima vreme arata insa ca urciorul nu merge de multe ori la…ebay si ca nimeni nu-i profet pe taramul lui, fie el si vitual. “Potera” a dibuit din ce in ce mai multe din cararile ascunse ale licitatiilor on-line, iar ambuscadele nu au loc la „Counter Strike”, ci in lumea reala, cu mascati, girofar, presa, tot tacamul. Destine crude, se frang dintr-o inconstienta demna de o cauza mai buna. Iar faza cu “hackerii” arestati si apoi angajati in secret de serviciile secrete e tot o legenda urbana, la fel ca si cea a haiducilor lui 7 biţi!

2 comentarii:

  1. Numai ca in speta asta nu-i vorba de hackereala ci pur si simplu de prosteala .Pana la urma e si pacat , daca fraierul iti trimite banu' , de ce sa nu-l iei ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Haiduceala lu' peste... "Hackeri"...

    RăspundețiȘtergere