de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

joi, 1 aprilie 2010

O zi fara Basescu!


Vineri, 2 aprilie, pitestenii sunt chemati la "o plimbare" de protest, unde participantii urmeaza sa poarte culoarea "violet non-Basescu". Punctul de intalnire este Piata Milea (Revolutiei), la ora 17:00. "No Basescu Day" este o miscare pasnica, autonoma de partide, pentru o clasa politica demna, moderna, sustin initiatorii pe site-ul nobasescuday.blogspot.com.
"No Basescu Day" a fost lansata de mai multi bloggeri care isi motiveaza initierea miscarii prin faptul ca "votul din 6 decembrie si rezultatul alegerilor i-a impartit pe romani, egal, in invingatori si ciuruiti". Ideea a fost preluata practic de la italieni si francezi. Italienii i-au spus "nu" lui Berlusconi pe 5 decembrie 2009, iar francezii "nu" lui Sarkozy pe 27 martie. "Sa spunem si noi, romanii, NU, populismului si demagogiei. In violet. Pe 2 aprilie 2010, oriunde va aflati, purtati ceva violet", se arata in indemnul bloggerilor de pe site-ul miscarii.
Fostul premier Adrian Nastase se declara solidar cu miscarea "No Basescu Day", liderul PSD anuntand pe blogul personal ca maine se va imbraca in violet Salut ideea bloggerilor care au initiat aceasta «miscare». Este o forma de protest pe care o apreciez si cu care vreau sa ma solidarizez. E un exemplu preluat din Franta si Italia. Da, voi purta ceva violet pe 2 aprilie si sunt convins ca vom fi foarte multi in PSD care vom purta fara frica aceasta culoare, mai ales dupa Congres", a sustinut Adrian Nastase, astazi, pe blogul sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu