de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

joi, 29 aprilie 2010

Bună ţară, rea croială!


Cronica evenimentelor urbane şi suburbane


# Ministrul Economiei, Adriean Videanu cumpără prin interpuşi terenuri în zonele pe unde va trece gazoductul Southstream. Veţi spune că iar e de vină Băsescu pentru tot ce se întâmplă, din moment ce Adriean cumpără, iar alde Patriciu sau Vântu nu. Păi, cam aveţi dreptate. Nu cumpără orice mogul, fiindcă planurile conductei sunt încuiate în seiful de la minister. Pricepeţi acum de ce e rentabil să fii la guvernare? În Opoziţie nu te doare capul, da te doare burta!


# Chiar nu v-aţi bunghit de ce noua lege a ANI, propusă de Guvernul Boc, a fost votată cu două mâini, în special de parlamentarii portocalii? Varianta Boc prevede ca demnitarii să dea o declaraţie de avere de ochii lumii şi una „la secret”. Acum, după 5 ani la Putere, pedeleii au şi ei ce piti!


# Încă doi arbitrii, Serea şi Martiş, au fost reţinuţi şi băgaţi la arest în urma scandalului de corupţie din fotbal, declanşat cu ceva timp în urmă la Piteşti. Ai zice că Florin Şerban turnează la Colibaşi continuarea la „Eu când vreau să fluier, fluier!”. De data asta însă, cu figuranţi...profesionişti!


# Ministerul Agriculturii a recunoscut ca ar avea nevoie să pompeze 100 de milioane de euro în fermele româneşti pentru a scoate găinile şi porcii din "viaţa de mizerie" şi să le ofere un standard de viaţă identic cu al suratelor din celelalte state UE. Când vor vedea fermierii aceşti bani? Când o zbura porcu’!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu