de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

joi, 22 aprilie 2010

Se cauta gunoaie. Pe bune!


Stiu ca traiti in Romania si asta va ocupa tot timpul, dar uite ca in tara asta exista oameni care gasesc motivatii sa treaca peste asta, spunandu-si in fiecare zi ca si aici se poate. “Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie. Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Cartarea a inceput cu succes in weekend-ul 10-11 aprilie, in judetul Cluj. 100 de voluntari si-au oferit sprijinul, luand parte la acest prim demers pentru realizarea hartii deseurilor din Romania. Pentru aceasta, voluntarii au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora.

Urmatoarea actiune de cartare va avea loc in zilele de 24-25 aprilie si se va desfasura in judetul Arges. In acest moment exista numai 36 de voluntari inscrisi in judet. Pentru a realiza cu succes aceasta etapa e nevoie de un numar mai mare de voluntari.

“Let`s Do It, Romania” are nevoie de coordonatori de proiect in mai mulue judete. Sarcinile unui coordonator de judet includ monitorizarea echipelor locale, elaborarea procedurilor de lucru si a documentelor standard, initierea parteneriatelor si mentinerea contactului cu echipa centrala de conducere. In acest moment, judetele in care este foarte importanta inscrierea voluntarilor, pentru aceste pozitii, intr-un numar mai mare, sunt: Arges, Bistrita Nasaud, Braila, Botosani, Buzau, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Maramures, Prahova, Salaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Toti cei care doresc sa se implice in proiect in acest mod sunt rugati sa se inscrie pe site-ul dedicat, www.letsdoitromania.ro, completand formularul disponibil la sectiunea Implica-te. Termenul limita pentru inscrieri este 15 mai 2010. Curaj!

Un comentariu: