de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

marți, 27 aprilie 2010

Cocktail Ribbentrop-Molotov

  • Știrea despre Amelia Antoniu, soprana Teatrului National de Opereta, care s-a infectat cu stafilococ auriu, venind la spitalul CFR pentru o operație de rutină, nu șochează oamenii familiarizați cu condiția spitalelor românești. De fapt, fiind cetățean al statului român, de 3 lucruri trebuie să te ferești ca diavolul de tămâie: spital, tribunal, secție de poliție. Vorbesc absolut serios. Avoid at all costs. În oricare dintre aceste locuri, poți să te trezești în orice moment mai rău decît erai atunci cînd ai venit.
  • În multe stații de metrou te întîmpină radios chipul Manuelei Hărăbor, făcînd reclamă la noua gamă de creme Gerovital H3 Evolution. Alături e un citat din însăși maestra Ana Aslan. Reproduc aproximativ: ”Să fii tînăr nu înseamnă să ai 20 de ani, ci să ai un ideal pentru care lupți și pe care îl cucerești.” Totuși, dacă oamenii aceștia ar fi vrut într-adevăr să cucerească idealul advertising-ului, ar fi putut pune o poză cu Manuela Hărăbor de azi, la rubrica Before, iar la rubrica After o fotografie cu Pădureanca!
  • Pe televizoarele acelea din hypermarketuri, imediat deasupra caselor de marcat, se derulează tot soiul de chestii insipide, probabil cu scopul de a spulbera plictiseala celor care așteaptă să le vină rîndul după vreo pensionară care a constatat că a luat mai multe pachete de griș decît își permitea. Bref, ai ocazia să citești știri de genul: Ana Maria Prodan și-a luat pistol. În mod cert, siguranța femeii cu părul armonică e preocuparea multora dintre noi. Mâine poimâine vom vedea ceva de genul: Gina Pistol și-a luat prodan.

Roxana Dumitru

Un comentariu: