de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

marți, 4 mai 2010

Blogbuster


Vedeta blogosferei de azi a fost, fără îndoială, Taxa pe Valoarea Adăugată. Care se pregăteşte să crească, din ordinul sultanilor ălora de la FMI, la care au cerut protectorat Băsescu - ţeapă de preşedinte şi slugerul Guvern Boc.


Lacoltulstrazii: „Ce face Guvernul zilele astea e strategie standard de anunţat veşti proaste: întâi scazi aşteptările prin zvonistică, apoi când vine vestea “nu chiar aşa rea” lumea e chiar bucuroasă. Ieri ne-au spus, manipulându-l pe papagalul domn Antonescu, că ne cresc taxele dacă avem venit mai mare de una mie euro. Azi cică FMI vrea să creştem impozitul cu 4% (de la 16% la 20%) şi TVA cu 5% (de la 19% la 24%). Probabil că mâine va creşte TVA cu 3% şi vom fi fericiţi că am scăpat ieftin.”

Romaniadeieri: „Dacă o creştere a TVA ar conduce la o creştere a veniturilor la buget, creşterea cotei unice ar conduce la creşterea evaziunii fiscale. Prima atinge cele mai sărace grupuri sociale, a doua n-o să afecteze decât bugetarii. Dacă Boc nu face nimic face FMI. Sectorul privat o să ascundă banii. Să vedeţi acum inflaţie şi curs. Şi cădere economică. Argentina scrie pe noi.”

Ciutacu: „Mi-e silă de imbecilii declaraţi de dreapta care ieri l-au votat pe Băsescu de frică să nu le fure Vanghelie cota unică şi azi, în loc să-i spargă geamurile şi să-i pună foc la poartă, îi caută scuze lui Vlădescu pentru majorarea de stânga a dărilor.”

Realitateamea: „Deci o sa ne ia dracu. O sa-l ia si pe Boc, ce-i drept, dar asta nu e nicio consolare. O sa-l ia dracu doar politic, poate nici macar atita, caci cirnatii electorali si pungile cu faina vor cumpara cu atit mai multe voturi cu cit vom fi mai infometati. Boc a strins banuti gramada si va supravietui. Dar noi, noi ce facem, domnule Basescu? Ce sa facem ca “Sa traim bine”?”


...Noi? Înapoi în viitor. Bine-aţi venit în subterană! Economia subterană.

Un comentariu: