de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

vineri, 26 martie 2010

“Presa ca o hazna”- cu Stefan Dumitru Afrimescu


Pe http://dielda.blogspot.com/ apare un interviu cu, citez, “poetul si publicistul Stefan Dumitru Afrimescu, pe marginea recentei sale demisii de la “Atac de Arges” . Dialogul, purtat pe “messenger”, este semnat de Dana Dinu, ziarista independenta de Bucuresti, daca e sa dau crezare blogului. Interviul se cheama “Presa ca o hazna” si, pentru a va intromisiona in subiect, voi reda cateva pasaje edificatoare:

Dielda: Aparitia unui ziar pe piata media romaneasca este un curaj nebunesc avand in vedere criza financiara. Cum credea Paraschivescu (patronul Atac de Arges- n.b.) ca va face valuri in Pitesti si implicit bani imediat ? Ce strategie aborda conducerea ?

Stefan Afrimescu: Nu stiu, poate prin aceleasi metode ca ale lui Ghezea.

Dielda: Adica prin santaj si manipulare ?


Dielda: Inteleg ca este un jurnalist bun Badea si de aceea conducerea ziarului a dorit sa fie oprit...

Stefan Afrimescu: O, da. Aferim!

Dielda: Nicolescu a cerut ca sa fiti extirpat de la Atac?

Stefan Afrimescu: Destul de probabil.

Constat cu dezamagire ca domnisoara Dinu, alias Dielda, ziarist independent, isi aroga prea multa independenta cand vine vorba de interviu, ca gen publicistic. Altfel, ar lasa impresia ca nu prea are habar de anumite reguli elementare ale interviului, sau, daca are, le-a cam uitat de data asta, chiar si in situatia in care demersul sau jurnalistic cu pretentie de exclusivitate se vrea a fi o "(con)vorbire" libera. Am scris "se vrea a fi" pentru ca nu prea pare o discutie libera. Intrebarile pe care i le adreseaza interlocutorului sunt mai mult mingi ridicate la fileu. Ceva de genul "nu-i asa dle Afrimescu ca...", ceea ce lasa clar impresia unui dialog "aranjat", fir-ar mama ei de deontologie sa fie! Nu cred ca Dumitru Afrimescu avea nevoie de avocati, de interviuri aranjate pentru a spune ceea ce are de spus. Parerea mea, Stefane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu