de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

joi, 14 octombrie 2010

Un nou sport naţional: aruncatul cu cascheta după guvernanţi


Salariaţii din penitenciare au anunţat pentru vineri, 15 octombrie, „Ceremonia aruncării caschetelor”. Ritualul se va săvârşi în faţa sediului PDL din Modrogan, iar caschetele- dau asigurări organizatorii- „vor fi aruncate cât se poate de disciplinat și lipsit de intenția de a atenta la siguranța națională”. Cu caschetele aruncate-n ograda portocaliilor, gardienii vor avea astfel ocazia să prezinte salutul lor partidului aflat la Putere, fără un acoperământ deasupra capului. Simbolistica gestului este extrem de profundă: cei care au apucat să facă Armata, îşi aduc pesemne aminte că a-ţi saluta superiorii cu capul gol este echivalent cu a-i trimite la origini!
Marea debarasare
După modelul salariaţilor din penitenciare, mă gândesc că şi alţi bugetari ar putea să arate guvernanţilor prinosul lor de recunoştinţă: medicii – plosca de peste noapte a pacienţilor, profesorii de gimnaziu – prezervativele folosite confiscate de la elevi, poliţiştii - fiolele, întru depistarea pedeliştilor crunt afectaţi de beţia Puterii.

2 comentarii:

  1. Vidanjorii sa puna tulumbele cap-compas Cotroceni, sa-i dea lu Balalau inapoi ce-a mancat in campania electorala! Am zis!

    RăspundețiȘtergere