de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

luni, 18 octombrie 2010

Derby pe România


Motto: „PSD e o maşină, cu Adrian Năstase la volan, Ion Iliescu la frâne şi Victor Ponta pe post de claxon!” (Serviciul Român de Comedie)

După derby - ul Dinamo - Steaua, românii vor mai avea parte de o altă înfruntare ”pe viaţă şi pe moarte”. Pe viaţa şi pe moartea lor, evident, pentru că, de data asta, mingea se mută pe terenul politicii. Săptămâna viitoare, Guvernul Boc va fi supus unor atacuri ce se doresc supranumerice, sub forma unei noi moţiuni de cenzură.

Partida a început deja încă de la vestiare, cu tradiţionalele lovituri la gioale: un mogul trimis în judecată, nişte parlamentari PDL apucând brusc calea social-democraţiei ... Obişnuitele tentative de intimidare a adversarului. Pentru a-şi asigura superioritate şi pe flancuri, Ponta a invitat tot poporul să urmărească partida în sistem „live”, direct din stradă. Ca să nu fie ocupaţi cu serviciul, cetăţenii au fost instigaţi de Victoraş la grevă generală. Nu, n-or să intre chiar toţi. Doar ăia de muncesc la stat. „Privaţii” sunt ocupaţi cu realizarea Produsului Intern Brut, pe care - l “umflă” an de an titularii din teren...

Cu ajutorul galeriei, tânăra speranţă social-democrată speră ca, de data asta, să câştige derby-ul şi să preia Puterea. Să-şi mai tragă nen-su’ Năstase nişte termopane în Zambaccian!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu