de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

sâmbătă, 20 februarie 2010

Ce-a căutat Diaconescu la Geoană

Că Mazăre ori Mitrea şi-au retras pe rând candidaturile, sunt fapte care au surprins poate pe cei ce n-au intuit cum s-au conturat taberele în PSD înainte de Congres. E clar că cei doi au fost doar iepuri scoşi din joben pentru ca Victor Ponta, „omul nou” de tip social-democrat, să fie ajutat să câştige cursa. Surpriza adevărată a venit de la Cristian Diaconescu. Nu neapărat din faptul că şi el şi-a retras candidatura, ci pentru că şi-a anunţat public susţinerea pentru Geoană. Cum excelent observa un ziarist de la Realitatea TV, este absolut împotriva logicii să anunţi că-l susţii pe actualul tău şef, după ce, iniţial, prin hotărârea de a candida, era clar că vrei să-i iei locul.
Ceva s-a întâmplat cu Diaconescu, iar Floriana Jucan a oferit prompt o explicaţie plauzibilă. Ziarista a dezvăluit că, în preajma Congresului, a primit o serie de casete cu Diaconescu filat pas cu pas, preţ vreo zece zile. Filajul, susţine jurnalista, cuprinde anumite scene care nu l-ar face de fală pe un potenţial lider al unui important partid cum este PSD. Aşadar e clar, cineva a dorit cu orice preţ să-l scoată pe Diaconescu din cursă. Acel cineva nu se poate situa, cel puţin la ora actuală, decât în interiorul PSD, iar prin metoda cu care a lucrat a transmis clar că-n partidul ăsta cine mişcă nu mai mişcă!
Unde am mai auzit eu de metoda asta? A! La PD-L! În condiţiile astea, recomand pesediştilor care-au votat cu Ponta să nu-l mai întrebe pe Geoană ce-a căutat la Vântu, ci mai degrabă CINE l-a trimis!
P.S. M-a bufnit râsul când m-am întrebat dacă pentru Bombonel o mai fost nevoie de vreun filaj...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu