de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

duminică, 22 ianuarie 2012

Re-branding pe scena politică


Observ că din ce în ce mai mulţi lideri de opinie din spaţiul virtual bagă în seamă o mişcare ce ne vrea „Împreună”, taman de-aia e bine să ştim mai multe despre iniţiatorii ei, în contextul în care oamenii ăia din Pieţe îşi doresc în primul rând lideri politici care să le spună mai degrabă ce au făcut în ultimii 22 de de ani, decât ce vor face ei dacă vor pune laba pe Putere.

Prima care-a dat cu subsemnatul pe manifestul intitulat „2012-Sfârşitul lumii lor” se numeşte Aneta Bogdan, de profesie specialist în branding. Adică în a face din rahat bici, care să mai şi plesnească. Aneta a „plesnit-o” în timp cu câteva contracte grase cu TVR-ul sau CEC-ul, evident, din bani publici, de aici şi re-brandingul său către zona politică, în care se învârt şi mai mulţi bani publici. Al doilea cap al răutăţilor este Bogdan Naumovici. Despre individ am postat mai jos şi, dacă nu v-am convins eu, sigur vă va convinge Mihai Goţiu.

Prin prisma meseriilor alese şi a modului în care le practică, cei doi „Bogdani” îmi par mai degrabă nişte veritabili mercenari în toate cele - de aici pesemne şi „reputaţia de învingători” cu care-i blagosloveşte Tolontan. Oameni dispuşi să facă orice pe banii clientului, cu conştiinţa inclusă în valoarea comisionului, „învingători” care nu lasă loc de onoare învinşilor. Înclin să cred că "Mişcarea" celor doi e mai degrabă o ocheadă aruncată principalelor partide politice, cu următorul apropo: "Nu vreţi să vă re-brenduim noi, că tot strigă poporul că sunteţi nişte expiraţi!”

Strategie de marketing, nimic mai mult.

2 comentarii:

  1. Tipic romanesc sau improscatul cu rahat ca filozofie de viata. Nu vedem niciodata barna din ochiul nostru dar ne legam de paiul din ochiul celuilalt. Pune mana mataluta si citeste cartea Anetei Bogdan - Branding pe frontul de est - si ai sa vezi o persoana care critica impostura, lipsa de valori si principii atat din mediul privat cat si din spatiul public. Urmareste-o pe Aneta Bogdan si ai sa vezi un profesionist 1000% si o persoana cu mult bun simt.
    And get a life, mister.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebare: Daca Boc boceste, Basescu ce face?

    RăspundețiȘtergere