de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

vineri, 13 ianuarie 2012

Băsescu nu mai joacă tare. Joacă ceardaş!

Cine îşi închipuie că cei 4.500 de târg-mureşeni ieşiţi în stradă l-au determinat pe Băsescu să retragă proiectul Legii Sănătăţii, ori e Victor Ponta, ori e Crin Antonescu! Bălălău a cedat nu presiunilor străzii, ci partenerilor de coaliţie. Cu partidul lui Tokes în coaste, UDMR nu s-ar simţi prea bine, din punct de vedere electoral, dacă revoltele pro-SMURD ar lua amploare în Ardeal, fieful serviciului de urgenţă pus pe roate de Raed Arafat dar şi al celui mai longeviv partid la guvernare în România: UDMR. În atare condiţii, e la mintea Elenei Udrea că bozgorii l-au încăierat pe Bălălău, ameninţând cu ieşirea de la guvernare dacă nu-i va ceda lui Raed ce-i al lui Arafat: SMURD-ul.
Dincolo de pasul înapoi al Preşedintelui (învins, iată, de un palestinian, semn că Allah e mare!), în PDL e mare deranj. Practic, banii lor pentru viitoarea campanie electorală stăteau în „noua” Lege a Sănătăţii. Din potul total de 5 miliarde de euro, cât cotizează românii anual pentru Sănătate, măcar 500 de milioane se găseau de-un „para-ndărăt”. Pentru cine nu ştie, firmele de „pază şi protecţie” care se pregătesc să preia atribuţiile SMURD, sunt patronate din umbră de foşti sereişti, sepepişti, doişinsfertişti etc. Reţelele (cele mai multe mafiote) de distribuţie a medicamentelor sunt controlate de aceeaşi oameni. Privatizarea sistemului de Sănătate ar fi singura soluţie pentru PDL de-a face bani de campanie. Una care o să-i coste scump, şi la propriu, şi la figurat!

P.S. Nu vă bucuraţi prea devreme! Dacă nu le-a ieşit cu Sănătatea, vor găsi, cu siguranţă, alte pârghii să ne bage-n boală!

2 comentarii:

  1. Sa vanda sticle! Ii pot da un pont unde le primeste si stirbite.

    RăspundețiȘtergere
  2. scurt şi la obiect!
    sincer, nu prea am auzit printre analistii lui sushi un comentariu la fel de pertinent.
    totul se rezumă la bani şi interese de grup.
    romania nu e altceva decat o structura securisto-mafiota.

    RăspundețiȘtergere