de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Mă iubeşte? Nu mă iubeşte?...

Sâmbătă după-amiaza, domnul Preşedinte iese la drumul mare anunţând că-l vrea neapărat pe Geoană, în 24 de ore, la confruntare, cu tot cu aplaudacii din presă ai social-democratului.
Din nou, Băsescu vrea să ne lase impresia că e singur împotriva tuturor. Că Geoană evită din nou confruntarea. Că pumnul aplicat atunci în campanie unui copil obraznic, nu se compară cu palma pe care coaliţia Grivco vrea să o dea acum „dictaturii poporului”.
Încercarea (eşuată, de altfel) de a-l aduce pe Geoană la confruntare mai repede decât era stabilit, este încercarea disperată a lui Băsescu de a se adresa cât mai rapid unei părţi cât mai însemnate a electoratului. Veţi vedea, de altfel, în ultima săptămână de campanie, un Băsescu reîncărcat, diferit de cel de la confruntările din turul întâi. Un Băsescu ce va ataca frontal, aşa cum ne obişnuise odinioară, care va lansa electoratului câteva petarde suficient de fumigene încât să lase în ceaţă cât mai repede gafa impardonabilă de la Ploieşti. Pe de altă parte însă, or fi de acord mulţi electori că bătaia e ruptă din Rai, însă nici domnul Preşedinte n-a făcut din România Raiul pe pământ în aceşti ultimi 5 ani.
În mare măsură, incidentul de la Ploieşti l-a adus pe Traian Băsescu în situaţia de a-şi juca viitorul politic pe o singură carte: scrutinul din 6 decembrie.
P.S. Mi-l şi închipui pe domnul Preşedinte, în liniştea serii de la Cotroceni, cu bagajele la poartă dar cu gândul la poporul român, tot jumulind un trandafir: mă (mai) iubeşte?...nu mă (mai) iubeşte?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu