de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

duminică, 15 noiembrie 2009

Avem votare. Cum procedăm?


Nu mai încape îndoială că, pe 22 noiembrie, electoratul va veni la urne să voteze răul cel mai mic, în niciun caz un candidat care îl reprezintă cu adevărat. Conform sondajelor de opinie, românii se află în faţa a trei răi: Băsescu, Geoană şi Antonescu. (Oprescu nu se pune, măcar şi pentru faptul că prestaţia sa aminteşte de acel doctor ce raportează mândru că operaţia a reuşit, chit că pacientul a decedat.)
În urmă cu 5 ani, Traian Băsescu a luat minţile românilor, pozând într-un Alexandru Ioan Cuza modern, pus pe reformat o Românie în care toate instituţiile statului se lăfăiau într-o încredere admirabilă şi de-a dreptul sublimă din partea populaţiei. “Marinarul” a sfârşit, aidoma domnitorului de secol XIX, prin a face din statul de drept stat de drepţi, prin a se înconjura de o camarilă preocupată de propriile interese în dauna intereselor naţiunii. În definitiv, cu ce-s mai buni baronii PD-L, alde Berceanu, Tiberiu Iacob- Ridzi ori Boureanu, decât cei ai PSD? Între baronii portocalii şi cei roşii nu-i decât o deosebire de nuanţă, aşa cum între „măi animalule” şi „ţiganca dracului” nu-i absolut nicio diferenţă, nici de limbaj, nici de percepţie. Semn clar că istoria ne-a mai jucat o farsă!
„Prostănacul” a avut meritul de a-l trimite în cuşca sufleorului de sub scena politică pe acest Stalin al democraţiei româneşti post-decembriste, Ion Iliescu. Geoană e răul cel mai mic din PSD. Ce te faci însă când la cotitură pândesc alde Vanghelie, Hrebenciuc, Năstase sau Mazăre, adevărate calamităţi naturale pentru orice stat de drept?
În fine, al treilea în ordinea cifrelor din sondaje, Crin Antonescu, n-a apucat până acum să se spurce, mâncând rahat cu apă rece într-ale politicii, doar din simplul motiv că n-a avut acces la funcţii de conducere în stat. Crinul din uscatul buchet liberal duce în spate un fost prim-ministru, Tăriceanu, care n-are alt merit decât acela că l-a consacrat în galeria marilor moguli pe Patriciu, acest Dinu Păturică al generosului platou continental românesc..
Aşadar, pe 22 noiembrie, şi-apoi în finala din decembrie, suntem chemaţi să alegem răul cel mai mic din trei răi. Băsescu, Geoană sau Antonescu? Din această trilemă nu putem ieşi!
Cetăţeanul turmentat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu