Profitând de protestele spontane ce zguduie România, partide, persoane, „grupuri de iniţiativă”, viermuşi de sub haznaua politicii româneşti încearcă să iasă la suprafaţă, cine ştie, poate-poate iese ceva! E şi cazul unora de se cred „Împreună 2012”, care-au pus-o de-un manifest pe facebook, în care anunţă „Sfârşitul lumii lor”.
Manifestul l-a impresionat până şi pe Tolontan, care scrie pe blog că „Oameni din diverse medii, profesori, medici, antreprenori, specialişti în marketing, comunicare, publicitate, IT şi noile tehnologii, pregătesc de mai multe luni o nouă mişcare. Nu s-au decis dacă iniţiativa să fie civică sau politică. Consultările între ei au început în toamna lui 2011 şi s-au accelerat pe fondul manifestaţiilor din stradă din ultima săptămână. Sunt oameni care n-au aparţinut nici unui partid politic şi, în general, au o reputaţie de învingători în breslele lor.” (Închei citatul, că deja mă ia cu greaţă!)
Unul dintre „învingători”, Bogdan Naumovici, semnatar al manifestului, este cel care a declarat că susţine public proiectul Roşia Montană. Şi nici n-avea cum să nu-l susţină, din moment ce stimabilul este autorul publicităţii agresive (şi mincinoase după unii) în favoarea canadienilor de la Gold Corporation şi a proiectului lor "aurit" de la Roşia Montană, publicitate de pe urma căreia Naumovici a încasat 1,35 milioane de euro, plus un bonus de 800.000 de euro dacă cianura va ajunge în Apuseni.
În contextul ăsta, zău că aş semna şi eu manifestul, cu o singură condiţie, Bogdane: cheltuim „Împreună” comisionul de la Gold Corporation?
1. CIANURA este cumva BIODEGRADABILA ?
RăspundețiȘtergere2. CATE TONE DE CIANURI si CATI METRI CUBI si CATE BAZINE vor fi acolo ? --- CARE E DOZA MORTALA DE CIANURA ?
3. CARE ESTE PROBABILITATEA DE INCIDENTE ? in 100 de ani , in 200 de ani , in 400 de ani , in 1000 de ani ?
4. CARE SUNT RISCURILE LA INCIDENT ? CATI MORTI ? CATI KMP AFECTATI ? CATI BOLNAVI si PE CATE GENERATII ?
5. Bazinele fiind DESCHISE , CIANURA SE EVAPORA ? TRECE IN PANZA FREATICA ? IN CE RITM ?
Costuri reale
1. EXISTA ANALIZA DE IMPACT ? CONTINE RISCURILE UMANE SI FINANCIARE IN CAZ DE CALAMITATE ?
2. La ce nivel este ASIGURAREA DE INCIDENTE ? ACOPERA CALAMITATILE ESTIMATE ?
3. CINE PLATESTE asigurarea de incidente ? In timpul exploatarii ? Dar IN PERIOADA DE CONSERVARE ?
4. CARE SUNT COSTURILE ( estimate , de rutina ) PE AN DUPA EXPLOATARE - IN TIMPUL CONSERVARII ( paza si intretinere) ?
5. CINE asigura aceste COSTURI ? CATI ANI ? ( 100 de ani , 200 de ani , 1000 de ani ? )