de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

marți, 14 februarie 2012

Cum a petrecut Băsexu de Ballantine’s Day

5.30. Încă mă mai doare capul...De la discursul lui Ponta. Ăsta chiar a început să gândească de te doare capul! Aş lua o aspirină, da’ cu ce? Udrea face fiţe de când am remaniat-o, iar pe noptieră n-a mai fost loc şi de-un pahar cu apă. Noroc cu gheaţa din frapieră!
Şase, şase şi un pic: brrr, mă-ngrijorează decedaţii lu’ Mircea Toader: Dacă ăia au murit de băutură, eu de ce mai trăiesc? În mod clar, e o capcană!
7.00. Sună Cocoş(ul): cică băieţii deştepţi din energie mă sfătuiesc să nu fiu atât de prost încât să le sistez şi lor alimentarea, că vor electrocuta operaţiunea „bani pentru partid”. Mă trezesc confuz: în ţară e stare de necesitate sau stare de ebrietate? Mă arde pe gât, semn că la mine e stare de necesitate, de după starea de ebrietate. Cui pe cui se scoate, limbă, dă-te la o parte!
8 şi ceva. Mic dejun englezesc: whisky end soda. Încerc să derulez ce s-a întâmplat aseară...Aha: Boc într-un show păcătos, la fundul gol! Păi, cum să nu ţi se rupă filmul?!
10.00. Amintirile mă chinuieşte: în fond, bietul Boc a plecat din Guvern aşa cum a venit: în fundul gol! Închin în memoria sa!
Unşpe trecute fix. În timp ce pentru ciumpalaci e vreme urâtă, pentru mine e vremea gustării. Deci, să mai „gustăm” cevaa...
12.00. Întrebarea de la miezul zilei: trebuie să dreg busuiocul, sau să mă dreg?
13 şi câteva pahare. Ora mesei. Astă-seară prânzim în familie: la dreapta, Elena Udrea. La stânga, de-acum, Victor Ponta. În faţă, o masă plină cu pahare pline. De mâncat, mâncăm rahat. Cu whisky rece!
15.00. De la atâta mâncare, mă ia cu ameţeală! E clar: lipsă de alcool în sânge!
17.00.Cum să serveşti ceaiul de la ora 5, când în pivniţă suflă crivăţul? CSAT zice să-mi pun pofta-n cui: vămile cu Ucraina şi Republica Moldova sunt închise. În disperare, deschid un punct de colectare pentru sinistraţi la Cotroceni. Ai draq ciumpalaci, vorba lu EBA, aduc numai apă plată! Să mai ies din sevraj, deschid televizorul. Nu-mi cred ochiului: în Realitate, sunt altfel!
19.00. Mă sună Premierul. Zice că are o veste bună: începe să se topească zăpada. Eu zic că e o veste rea: apa nu e bună nici în cizme. Părerea mea!
21.00. Cina cea de taină. Simt că-mi mai revin: cordon bleu din muşchi de mistreţ de Piaţa Universităţii, bine frăgezit şi înecat în vin. Felul doi, vegetarian: malţ, orz, secară, grâu. Fermentate!
Ora zero. Mă îmbătbătez c-o rugăciune. Rugăciunea de la miezul nopţii:

Bachus, îngeraşul meu,
La tine „închin” mereu:
Când sunt beat,
Tu fă-mă mangă!
Când sunt „luat”,
Tu fă-mă „rangă”
În tot locul mă-nsoţeşte
Şi cu whisky să-l primeşte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu