de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

joi, 30 septembrie 2010

Freaking news


# Mulţi dintre ţiganii români expulzaţi din Franţa sunt hotărâţi să ajungă în Marea Britanie. Englezii sunt îngroziţi: au băgat-o pe Canalul Mânecii!

# Comisia europeană a amendat Bulgaria cu peste 6 milioane de euro pentru nereguli privind fondurile SAPARD. Oficialii au constatat că fondurile alocate revigorării producţiei de cornişoni şi gogonele au intrat în...pământ!

# Negocierile militare dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud au luat sfârşit, în momentul când Seulul a solicitat ca Phenianul să-şi ceară scuze pentru scufundarea vasului Cheonan şi uciderea a 46 de membri ai echipajului sud-coreean. Ca la un semn, nord-coreeni s-au dat la fund!

# Compania rusă Orbital Technologies a anunţat că plănuieşte să realizeze un hotel care să fie plasat pe orbita Pământului. Iată că, după 20 de ani de la încheierea Războiului Rece, ruşii vor fi din nou pe capul nostru, al tuturor!

luni, 27 septembrie 2010

Preşedintele a scăpat de sub escortă!


Decizia lui Trăienică de-a merge fără poliţiştii de la „Rutieră” cu maşina mică, comportă, în opinia participanţilor la traficul prin acest ultim mandat, două aspecte. E şi de rău, e şi de bine.
Partea rea e că, fără cineva care să-i deschidă calea, Preşedintele e de-acum literalmente liber să dea cu oiştea-n orice gard. Sfatul nostru este ca, începând chiar de ieri, fiecare român (şi ăl de nu l-a votat şi ăl de s-a-nţepat) să-şi asigure sau să-şi fortifice gardul care să-l ţină la adăpost de orice derapaj prezidenţial necontrolat.
Partea bună o regăsim în rândurile Poliţiei Rutiere. Echipajele acesteia nu vor mai fi nevoite să se-mpartă, simultan, pe cele trei cărări pe care merge Preşedintele, de fiecare dată când e plecat de-acasă!
P.S.: Promptitudinea cu care primul-ministru Emil Boc l-a urmat în trafic pe Traian Băsescu, ne întăreşte convingerea că, în Absurdistanul ăsta trist, dar plin de umor, când Preşedintele se îmbată, a doua zi Premierul e mahmur!

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Turcescu are bile. Portocalii


Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu vă explicaţi de ce Robert Turcescu muşcă acum mâna care l-a hrănit, dar mai ales pentru a se lămuri şi Mircea Badea cum stă treaba cu competenţele, aflaţi că pe aici, prin târgul Piteştilor, printre negustorii de vorbe, se vinde pontul că Robert va candida la Primărie, îmbrăcând în acest sens cămaşa portocalie. Bucuroşi de întoarcerea fiului rătăcitor întru glorie pe toate canalele, onorabilii concetăţeni cu drept de vot ai acestei urbe se pregătesc să-i dea Turcescului o bilă. Neagră!

vineri, 10 septembrie 2010

Vremea şi vremurile


Vântu bate în retragere, viitura trece, pietrele de gâtul României rămân

Toamna se numără bobocii, chiar şi în arest preventiv. Arestul e un loc mititic, vizitat din când în când şi de oameni mari. A dat cu zarul pe-acolo, băi zdrenţelor, Gigi Becali, acum dă cu ssubsemnatul Ssorin Ovidiu Vântu. Diferenţa dintre Latifundiar şi Mogul e că primului i-a prins bine, pe celălalt l-au prins. Deşi, s-ar putea ca tot răul să-i fie spre bine. Până şi la mititica, SOV are oportunităţi de afaceri. Mă gândesc că ar putea lua, pe Robert Turcescu de pildă, milioane de euro, de la Nati Meir. Cu banii ăştia, investitorii FNI ar putea fi despăgubiţi, iar judecătorii mai indulgenţi cu sentinţa, că doar n-a furat ouă, ci cloşca după ele!
Să nu-i dea cu închisoare, să îi dea cu relaxare!
...Să simtă şi el ce-a simţit Geoană! Mai ales că, în continuare, Puterea anunţă reduceri de personal în sectorul mogul. Vântu suflă la răcoare, Dan Diaconescu la Parchet şi nici Dinu Patriciu nu se simte prea bine. Să le fie ruşine!
Prognoza pe termen mediu şi lung
Vântu bate. În retragere. Un grup de investitori bugetofagi (deci cu potenţial) se pregăteşte să ofere patriei un partid nou, Alb ca Zăpada. Unul care s-ar vrea ancorat în Realitate!

Freaking news!



Bună dimineaţa, mai pe la prânz! Astăzi, începând de la ora 21.00 seara, piteştenii melomani iubitori de muzică şi sporturi nautice, vor avea ocazia şi totodată prilejul de a vedea Orchestra Simfonica Regală din Londra (London Symphony Orchestra, pentru manelari şi piţipoance), bălăcindu-se în fântâna cea frumos colorată din centrul Piteştiului, chiar în faţa primăriei, tot a Piteştiului. Concertul va fi dirijat de maestrul Tiberiu Oprea, de la Filarmonica Piteştiului care, în premieră, va folosi două beţişoare chinezeşti, sponsorizare oferită de vietnamezul bucătar şi depanator de telefoane mobile Sony, cetăţean de onoare al urbei. Un beţişor va dirija jetul de lumini şi sunete, iar celălalt va dirija circulaţia, care va fi întreruptă. Vă aşteptăm negreşit! Intrarea e gratuită. Ieşirea costă 5 lei.

Micul Ras...Putin


Un mogul mai puţin înseamnă un trust de presă mai puţin, iar cu fiecare trust de presă mai puţin, democraţia îşi mai ia un cap în gura aia prea mare pentru un Preşedinte miciman. Aşa a procedat Putin pentru a rămâne la Putere, de ce ar proceda altfel fostul pui de comunist, Traian Băsescu?...
România e cu o bucă în Vest şi cu cealaltă în Est. Odată gaura lărgită, Băsescu şi camarila o pot silui în voie. Ce, numai Iliescu să ne fi pus sula-n coaste?