de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

miercuri, 30 ianuarie 2013

Concluzia Preşedintelui după vizita în America Latină


După ce ne-a convins să dăm cu huo la rublă, El Presidente ne îndeamnă să dăm cu flit şi zonei euro. În ritmul ăsta, la final de mandat, Bălălău va recunoaşte că-n 2004 ne-a urat să trăim bine ca-n Botswana!

Bună ţară, rea croială!



Cronica evenimentelor urbane şi suburbane
# Ministerul Sănătăţii a hotărât introducerea coplăţii în sistem, începând cu 1 martie. Pentru cei care se internează, nivelul minim al taxei  este de 5 lei, iar nivelul maxim este de 10 lei. Valoare coplăţii va fi stabilită de fiecare unitate sanitară în parte. Deja presimt cum se va pune problema la Spitalul Judeţean Buzău: cât îmi dai să nu te leg?

# Victor Ponta: „Aş fi fericit dacă cineva ar putea înmulţi banii ca în minunile biblice”. Avem de-a face cu un profet mincinos: în Biblie nu s-au înmulţit banii, ci evreii care înmulţesc banii!

# Copos a primit 4 ani cu executare în dosarul Loteria I. Evident, cu drept de recurs... Pentru că bila de la 6/49 e la fel de rotundă precum mingea, şi Rapidu a devenit puşcărie de echipă! Cu drept de recurs, ce-i drept...

# Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se jură  pe cuvânt de pionier că niciodată nu a vorbit în 2002 de clasa pregătitoare obligatorie de la 6 ani. Ar trebui să o credem: pe vreme aia, „Abramburica” era la grădiniţă în ale politichiei.

# Potrivit unei decizii a CEDO, un fost judecător din Piatra Neamţ, condamnat în 2004 pentru luare de mită, ar urma să primească 4.900 de euro de la statul român pentru condiţiile de detenţie în care a stat. O fi stat capră???

# Băsescu, despre mandatul de primar: Am vrut sa distrug sistemul mafiot.” Si dăi si luptă neicusorule!... Până s-a ales cu casa din Mihăileanu. După care, a intrat în sistem...

joi, 24 ianuarie 2013

Avocatul diavolului

Instanţele de judecată din Argeş prezintă în premieră pe ţară o nouă ecranizare a celebrei pelicule „Avocatul Diavolului”. În rolul lui Al Pacino: al nostru Preasfinţit Calinic, episcop al Argeşului şi Muscelului. În rolul lui Keanu: un avocat din Piteşti care a dat cinci preoţi în judecată pe motiv că... nu l-au scăpat de draci. Drăcia dracului: posedatul ar fi trebuit să ştie că dracii nu te pot scăpa de draci!
Care va fi deznodământul poveştii? Dracu
’ ştie!...

Tiranii nu abdică!


Băsescu, ironic despre el însuşi: „Preşedinţii nu au marea posibilitate de a abdica”.
Ca orice comunist sadea, Bălălău nu ratează niciun prilej pentru a da cu secera şi ciocanul în Monarhie. De-aia l-a şi năşit pe „Prinţulică” a  luPrinţu’  Paul. Ce avem noi aici? Un preşedinte nelegitim, lângă un prinţ nelegitim. Rezultatul? Doi bastarzi ai istoriei…