de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

vineri, 5 noiembrie 2010

Numele trandafirului


Pe cât de hulit, pe atât adorat, plătit regeşte să întreţină „Flacăra” speranţei preţ de aproape două generaţii într-o Românie comunistă, Păunescu a fost printre puţinii - dacă nu singurul scriitor contemporan- care nu şi-a trădat idealurile după ce toţi ceilalţi proletcultişti s-au lepădat de Ceauşescu. Ca să scutim epigonii şi criticii literari de iminentele recursuri la morală post scriptum şi post mortem, amintim că, încă în vână, dar măcinat pesemne de-o repetabilă povară, Maestrul a avut puterea să-şi execute singur epitaful, decretând:

„A ce miroase trandafirul
Care a izvorât încet
Din trupul prăvălit de moarte
Al unui interzis poet?


A ce miroase trandafirul
Sub care au lucrat şi viermi?
Între o floare şi un vierme,
Poeţii nu mai sunt eterni!”

Bună ţară, rea croială!


Cronica evenimentelor urbane şi suburbane

# În cazul scandalului de mită de la UEFA, de 9,15 milioane de euro, Mircea Sandu ameninţă că dă în judecată patru ziare şi două televiziuni din România, care au introdus numele lui pe lista suspecţilor. Mesajul „Naşului” de la Federaţie e clar: „Nu vorbiţi de mită în...Casa Fotbalului”!

# Parlamentarul Varujan Pambuccian se laudă că i-a reproşat lui Băsescu, în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni, faptul că a folosit sintagma "majoritate toxică", referindu-se la coaliţia de guvernare. Dăşteept, armeanul: a mirosit eufemismul preşedintelui. O exprimare mult mai aproape de adevăr este „majoritate de căcat”!

# Elena Udrea dă din coadă că România va fi promovată pe Facebook. Şi turiştii străini, tot acolo ne vor vizita!

joi, 4 noiembrie 2010

Dedica-ţi-aş muzicale!

De ziua ta, iubit, urât Cârmaci!