de veghe in lanul cu gargara

-pamflete, sarcasme si alte obraznicii-

duminică, 13 iunie 2010

Traian Băşecspir în rolul Regelui Lear

O caricatură editată de mine, pentru a vă aminti de nobila redută pe care o avem în faţa acestor vremuri ce se anunţă din ce în ce mai grele: simţul umorului.

luni, 7 iunie 2010

Naţionala de fotbal şi-a stabilit adversarii


După succesul istoric cu Hondurasul, eroii naţionalei de fotbal a României au plecat pe messenger, să pună fitile la bombe sexy. Răstimp, hondurienii vor fi plecat spre Africa de Sud, la Campionatul Mondial, competiţia aia unde-a dus Mutu Serbia, în dauna României. Răzvan, micuţul frustrat al clanului Lucescu, a mai rămas puţin, să-şi clarifice poziţia faţă de oamenii din presă şi din fotbal, care i-au dat credit la Naţională doar cu buletinul lu’ tac-so. I-auzi, mânca-ţi-aş: „Luptăm împotriva presei din România, a oamenilor de fotbal din ţară şi a celor ce fac afaceri din fotbal”.

Ştiţi ce face un antrenor de la o echipă de pluton când se ajunge împărat, nu?

duminică, 6 iunie 2010

De ce ţin cu Hondurasul la Mondialele din Africa de Sud


Şi la ei şi la noi a fost revoluţie la 1821. E drept, ei şi-au câştigat atunci independenţa în faţa spaniolilor, nişte încrezuţi şi atunci şi acum, spre deosebire de Tudor Vladimirescu, slugerul ruşilor, care, încercând să dribleze din Poartă-n Poartă, a vrut să-ncurce trebile Eteriei, tactică ce s-a dovedit a fi lipsită de cap. A trebuit ca ruşii să vină personal, în mai multe rânduri, să ne elibereze, preparând din noi carne de tun pentru redutele de la Vidin, Griviţa, Plevna, Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz. În afară de asta, am mai identificat o serie de asemănări prin care hondurienii se deosebesc clar de noi, după cum urmează:


# La capitolul organizare instituţională, hondurienii i-au luat-o demult înainte preşedintelui Băsescu, din moment ce au parlament unicameral, cu 128 de aleşi. Tocmai de aceea, loviturile de stat au aici mai mari şanse de reuşită decât loviturile libere de care beneficiază în orice meci naţionala României.


# Cu străinii, hondurienii sunt la fel de ospitalieri precum românii, altfel nu-mi explic de ce Ministerul Afacerilor Externe de la noi recomandă celor care merg în Honduras să-şi ia cu ei şi o asigurare de viaţă.


# Mai mult de 50% din populaţia honduriană trăieşte sub limita subzistenţei. Diferenţa e că ei trăiesc aşa de când se ştiu, nouă abia acum ni se spune.


# Noi avem uraganul FMI, ei au avut uraganul Mitch. La ei a trecut, la noi e pe vine.


# Sloganul fotbaliştilor hondurieni la acest Campionat Mondial este “ O ţară, o pasiune şi 5 stele în corazon”. Sloganul lui Chivu, Mutu şi compania este “O ţară şi mai multe pasiuni, toate de 5 stele: alcoolul, cocaina, femeile, maşinile.


# Antrenorul lor gândeşte exact ca Răzvan Lucescu, din moment ce a declarat: “Echipa cea mai periculoasă pentru noi suntem noi înşine”.


# Asemenea naţionalei României, Hondurasul nu bate pe nimeni nici măcar în amicale, dar cel puţin face egal: cu Azerbaijan şi Belarus.


# Ca orice popor latino-american, hondurienii au şi ei "Che"-ul lor: Armando Guevara, căpitanul naţionalei de fotbal. Vamos, el comandante!

Dedica-ţi-aş muzicale

Pentru toţi mercenarii din presă care cântă-n strună actualei Puteri şi mor de grija altor mercenari, de la moguli:

Cât te costă să-l înjuri pe Bălălău


În replică la salariile nesimţite din societăţile comerciale la care statul e acţionar majoritar, scribălăii Puterii vin cu salariile nesimţite din presă. Măgăreaţa pică pe trustul lui Vântu, acolo unde e dat ca exemplu, cu mânie proletară, proaspăt demisionarul Răzvan Dumitrescu. Acesta este creditat "din surse sigure" ( că doar nu degeaba a stat ANAF-ul călare şi pe el, şi pe Mogul) cu un venit lunar de 19.000-20.000 de euro. Judecând din punctul de vedere al lui SOV, se poate spune că ăsta-i preţul care trebuie plătit dacă te iei de Băsescu. Scump, domne’, scump! Dacă-l lauzi, precis e mai ieftin!

sâmbătă, 5 iunie 2010

Share mă-sa o gagică...


Trei dive...încălţate!

marți, 1 iunie 2010

Presa ca o pra(v)da


Zi de zi, pe mai toate canalele media, războiul de gherilă dintre ziariştii fideli Preşedintelui şi detractorii acestuia se înteţeşte. O mostră puteţi servi aici. Articolul despre ura din presă musteşte a... ură! Iar acolo unde e ură, judecata se întunecă. Ar fi descalificant pentru meseria în sine să-i numesc ziarişti pe cei înrolaţi în acest război. Sunt mercenari, care scriu sau vorbesc pentru cine zornăie mai mulţi arginţi. Mediocrităţi ce şi-au vândut conştiinţele ca să-şi despartă burta de îndoita şiră a spinării. Prima generaţie-n pantofi.

Ziariştii de vocaţie au plecat din presă sau din ţară. Pe ici pe colo, câţiva dintre ei se mai încăpăţânează să latre. La lună.

Stai jos, eşti prost!

Ministru al Cabinetului Boc, surprins de Realitate în timp ce i se sufla la proba de grevă generală:


Dedica-ţi-aş muzicale



Când Gabi îşi pierde Firea


Gabi Firea: „A avut dreptate cine v-a zis ca sunteţi băiatul ăla cu muci în freză!

Cristian Boureanu: De unde ştiţi, de la amant?

Gabi, pierzându-şi Firea: Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune? Ceva de pe jos, ceva de la toaletă? Ar trebui să vă înroşiţi, să vă ridicaţi şi să plecaţi! Dvs v-aţi luat temperatura? Dar amanta dvs?

Bou(reanu)-n gându lui: Fire-ai tu a dracului!

Bună ţară, rea croială!


Cronica evenimentelor urbane şi suburbane

# România a obţinut o clasare excelentă la Eurovision- locul al treilea, graţie unei melodii compusă de Ovi. Ovi e un român care a trebuit să plece tocmai în Norvegia, ca să fie apreciat în ţara lui.


# 35% dintre profesori au participat la greva declanşată în semn de protest faţă de reducerea lefurilor. Intuind că procentul poate duce la onorarea unor obligaţii asumate faţă de FMI, Guvernul Boc se pregăteşte să declare greva definitivă şi irevocabilă.


# Unele bănci din România au instituit comi$ion inclusiv pentru alimentarea conturilor. În consecinţă, clienţii se pregătesc să-şi bage în ele de conturi orice altceva în afară de bani.


# Secretariatul General al Guvernului a pregătit o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea pragului pentru achiziţiile publice directe de produse sau servicii de la 15.000 de euro la 50.000 şi de la 40.000 de euro la 100.000 de euro pentru fiecare achiziţie de lucrări. Dacă ordonanţa va “trece”, de licitat se vor licita doar comisioanele!